Elitserien

Handboll är kanske inte en den mest populära sporten i Sverige men sanningen är den att vi faktiskt har riktigt duktiga handbollsspelare i landet. Elitserien för både herrar och damer är just nu i full gång och stämningen på läktarna är hög. Handboll är trots allt en fantastiskt spännande och underhållande sport som tyvärr hamnat lite i skymundan jämfört med de större sporterna fotboll och ishockey.

Handboll

Herrar

I herrarnas elitserie hittar vi IFK Kristianstad och Lugi HF i toppen och inte långt därefter ligger Alingsås HK på en tredje plats följt av HK Malmö, IK Sävehof och Eskilstuna Guif. Än så länge har lagen spelat omkring nio matcher vardera och IFK Kristianstad, som vunnit sju av sina matcher, har ett litet försprång. Totalt tävlar 14 lag i herrarnas elitserie. En del lag har haft en betydligt sämre säsong än serieledarna IFK Kristianstad och riskerar att åka ut från elitserien. Bottenlaget denna säsong är Rimbo HK Roslagen som inte vunnit en enda match än.

Även Önnereds HK har haft en kämpig säsong utan en enda vinst men med en oavgjord match i bagaget. På betsson.com, under rubriken ”odds”, kan du följa alla matcher som är kvar och också tippa på hur matcherna kommer att gå. Nu på lördag 16:30 möter Hammarby IF – Sävehof där oddsen ligger på fördel för Hammarby IF.

Damer

På damsidan hittar vi IK Sävehov i toppen, tätt följt av Skuru IK, Lugi HF och Höörs HK H 65. I damernas elitserie ingår 12 lag som tävlar om guldet. Hittills har man spelat omkring åtta matcher vardera och än så länge är det fortfarande ganska jämnt mellan topplagen. Serieledarna IK Sävehov har hittills vunnit alla sina sju spelade matcher och har utan tvekan gjort en kanoninsats så här långt in i säsongen. De lag som ligger i botten av tabellen i år och riskerar att flyttas ner till Allsvenskan för nästa säsong är BK Heid och Kärra HF.

Under våren 2014 kan vi med spänning följa både herrarnas och damernas slutspel i elitserien. Slutspelen består av fyra kvartsfinalserier, två semifinalserier och sedan den stora avgörande finalmatchen.