Europeisk handboll

En snabb och hård sport anses handboll vara. Handboll är dessutom en väldigt fysisk sport med mycket kroppskontakt, frivillig såväl som ofrivillig. Det går fort i handboll. Spelet förs egentligen bara framför respektive lags mål medan förflyttningarna mellan planhalvorna går blixtsnabbt.

Handboll

Handboll i Europa

Seriespelet i elitserien för herrar och damer samt de två allsvenska serierna startar i mitten av september och håller sedan på över hela vintern med avslutning i början av april. Hösten för handbollsälskarna blir spännande då kvalet till EM 2016 startar i september. Herrarna möter Lettland den 30 oktober medan damerna möter i kval tre länder i december, nämligen Kroatien, Nederländerna och Tyskland. EM 2016 kommer att spelas i Polen.

Europamästerskapen spelas vartannat år och Sverige har vunnit fyra gånger, senast var det 2002 då Sverige även var värdnation. Det vore ju roligt om det var dags igen för en bra placering – allra senast 2020, då Sverige står som värd igen. Det borde inte vara omöjligt då vi i Sverige har många bra spelare i elitskiktet. Hallbäck och Mellegård är två framtidsnamn i som Handbollssverige hoppas mycket på.

Öka spänningen vid matcherna

För att göra handbollen lite mer spännande kan man ju också betta på de olika matcherna, både i EM-kvalet och i seriespelet. Att satsa några kronor på sitt favoritlag är roligt och kan bli lönsamt om man har tur och favoritlaget spelar bra. En sida med mycket information och tips om var man hittar de bästa oddsen är tippat.se De har även egna förslag till spel man tycker är värda att satsa på.

Att satsa några kronor på Sverige kan mycket väl löna sig om de spelar bra. På senare år har resultaten inte varit lysande men de har ändå varit med bland topp tio i resultatlistan. Vinner de nästa EM 2016 bör de alltså ge en relativt hög utdelning. I EM i år kom Sverige på sjunde plats totalt.