Håll i gång fysiken

Oavsett vad man håller på med för idrott så krävs det en bra fysik. Vissa sporter kan kräva mer kondition än andra men i de flesta så gäller det att man ligger på topp och tränar regelbundet då kondition är en färskvara. Det gäller att hela tiden underhålla den kondition man tränat sig till.

För dig som spelar handboll så kan vi rekommendera att läsa en tidigare artikel om fysträning. Ja, det kan vara bra att läsa den även om du håller på med andra sporter. För dig som tränar utan att hålla på med någon idrott så kanske det inte är så att du måste följa något specifikt träningsprogram. Det kan dock vara bra att regelbundet fysträna så du håller dig i form och håller din kondition på en bra nivå.

En bra fysträning innebär att du tränar så du får puls och blir svettig. Så om du regelbundet endast tar promenader så se till att öka takten periodvis så hjärtat får arbeta lite hårdare. Se till att ta trappor om det finns i ditt närområde. Du behöver inte alls springa utan det gäller att ta raska steg så du ökar din puls. Om du dagligen gör något pulsförhöjande så bibehåller du en bra kondition.

About Author: admin