Hanbollsnytt – mars

Inför slutspelen är det mycket som kan hända, det har alla spelare och fans fått erfara en eller flera gånger, i år är heller ingen skillnad. Här kommer lite av de senaste nyheterna från mars månad.

444895-handball

Lugi vs Kristianstad

Lugi är nu klar för slutspel, detta var utkomsten från gårdagens match där de på bortaplan mötte Kristianstad och avslutade matchen 25 mot 24. Zoran Roganović sa efter matchen att ”hittar vi glädjen och passionen som idag går ingen säker för oss i slutspel”.

Ola Lindgren, hemmalagets tränare kommenterade efter Lugis vinst att de var dåliga från start, att de lär Zoran prickskjuta och inte var med i försvaret. Och alla vet nog farorna med att låta Zoran skjuta på mål, han har varit skyttekungen i Elitserien fyra gånger: 2006, 2009, 2010 och 2011.

Kristianstads brister tar dock inte bort från Lugis insatser under matchen, Zoran var som redan nämnt en viktigt del av vinsten men även målvakten Oscar Jensen spelare riktigt starkt och höll verkligen nerverna i check.

Malmö vs Drott

Malmö hade praktiskt taget en plats i slutspelen i händerna, men i lördags fick de en tuff match mot Drott på bortaplan.

Matchen mot Drott trodde man man skulle vara en seger, redan från början av matchen hade Malmö en ledning och det såg så bra ut. Men när man bytte målvakt släpptes var enda boll in.

Efter paus hade Malmö en ledning på två mål men tappade den redan i inledningen efteråt.

Nästa match kommer nog inte att bli så lätt heller, enligt oddsen är Malmö nästan en tre mot en att vinna.

Ulf Sivertsson, Malmös tränare avslutade med att säga att det är jäkligt tungt just nu, men att de bara kan köra på och se hur långt det räcker.

About Author: admin