VM 2015

Tidigare i år så avgjordes VM i handboll för 24:e gången. Turneringen spelades i Qatar mellan 15 januari och 15 februari och här tänkte vi blicka tillbaka och se hur det egentligen gick.

Totalt deltog 24 nationer i turneringen fördelade på fyra grupper med sex lag i varje grupp. Från gruppspelet gick sedan fyra lag från varje grupp vidare till åttondelsfinal. Sverige hade inga större problem att ta sig vidare från grupp C, där man slutade på andra plats bakom Frankrike.

Dock tog sedan VM-äventyret slut redan i åttondelsfinalen där Sverige fick respass mot Polen efter förlust med 24-20.

Kvartsfinalerna bjöd på ett par överraskningar. Först så slog Polen ut storlaget Kroatien efter seger med 24-22 och sedan så slog även hemmanationen Qatar ut Tyskland efter seger med 26-24. I de två andra kvartsfinalerna blev det mer väntade resultat, Spanien vann en tät match mot Danmark med 25-24 och Frankrike besegrade Slovenien med klara 32-23.

I den första semifinalen ställdes Polen mot hemmanationen och aningen överraskande så var det faktiskt Qatar som gick segrande ur striden med 31-29. I den andra semifinalen slog Frankrike Spanien med 26-22.

I finalen tog sagan dock slut för hemmanationen då Frankrike till slut tog hem sitt fjärde VM-guld efter seger med 25-22.

About Author: admin